Євгенія

Євгенія – Yevgeniya  (автори С.В.Клименко, А.П.Кустовський,Л.Г.Хисамутдинова)

Форма дуже врожайна , з 12 – річного дерева зібрали більше 50 кг плодів , плодоношення щорічне, зимостійкість висока . Саме раннє дозрівання: початок – 1.VIII, масове – 7- 10.VIII, в окремі роки початок дозрівання припадало на кінець липня. Плоди середнього розміру, середня маса складає 3,5 г, в окремі роки коливаючись від 3,3 до 3,9 г. Невелика середня маса плоду, це, мабуть, єдиний недолік цієї селекційної форми і надалі треба використовувати її як вихідну для отримання ранніх, високоврожайних форм з високою якістю плодів, це найсолодший сорт в колекції. Розміри плоду 22,0-24 X 13,8-14,2 мм, форма – бочкоподібна, колір з початку дозрівання темно – червоний, далі  темно – вишневою забарвлення, шкірка блискуча, плодоніжка легко відривається від плоду. М’якоть соковита.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>