Костя – Kostia (автори С.В. Клименко, К.Н.Чайка)
Один з найбільш пізніх сортів, масове дозрівання його плодів у різні роки відзначено з 15 вересня до 5 – 10 жовтня. Плоди дозрівають одночасно. Сорт урожайний і дуже зимостійкий. Плоди великі, з середньою масою 5,6 – 5,8 г, максимальної 6,5 – 8,0 г, довжиною 32,0 – 35,0 мм, циліндричні, звужуються до плодоніжки. На поверхні плоду ледь помітні поздовжні ребра, яких немає ні у одного з інших сортів. Забарвлення плоду в повній стиглості темно-червона. Шкірочка щільна. М’якоть червона, соковита, добре відділяється від кісточки. Смак плодів солодкий. Плоди міцно утримуються на дереві. Плодоношення щорічне, стабільне.