Лук’янівський

Лук’янівський – Lukianovskiy  (автор С.В. Клименко)

Середньостиглий сорт кизилу. Відрізняється щорічною, рясною врожайністю, зимостійкістю, посухостійкістю, дуже великою життєздатністю. Плоди подовжено – грушоподібні, одномірні, середньою масою 6,0 г. великі 7,0-7,5 г, темно – червоні, в період повної зрілості майже чорні, блискучі. М’якоть темно – червона, щільна, соковита, ніжна, ароматна. Плоди дозрівають дружно, в умовах Києва 25 серпня – 1 вересня, зрілі плоди, не осипаючись, можуть утримуватися на дереві 3-4 тижні. Зібрані плоди можуть зберігатися 3-4 тижні, споживатися свіжими, а також використовуватися для різних видів консервування: варення, джеми, желе, сиропи і пр. У селекції – донор великоплідності, врожайності, життєздатності.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>