Лук’янівський – Lukianovskiy (автор С.В. Клименко)
Середньостиглий сорт кизилу. Відрізняється щорічною, рясною врожайністю, зимостійкістю, посухостійкістю, дуже великою життєздатністю. Плоди подовжено – грушоподібні, одномірні, середньою масою 6,0 г. великі 7,0-7,5 г, темно – червоні, в період повної зрілості майже чорні, блискучі. М’якоть темно – червона, щільна, соковита, ніжна, ароматна. Плоди дозрівають дружно, в умовах Києва 25 серпня – 1 вересня, зрілі плоди, не осипаючись, можуть утримуватися на дереві 3-4 тижні. Зібрані плоди можуть зберігатися 3-4 тижні, споживатися свіжими, а також використовуватися для різних видів консервування: варення, джеми, желе, сиропи і пр. У селекції – донор великоплідності, врожайності, життєздатності.