Секуї

Секуї (Sekui) – японський сорт зимового терміну дозрівання. Дерево вище середньої сили росту, зимостійке, стійке до хвороб. Плоди округлі, бронзові, по всій поверхні покриті білими крапками, масою 300 г. при нормуванні до 800 г. (на фото), одномірні, не обсипаються. М’якоть дуже соковита, десертного смаку, ароматна. Достигає у жовтні, зберігається до Різдва.

9 коментарів to “Секуї”

  1. Tossa коментує:

    Хотiлося б ,щоб на сiянцях мicцевих груш рост був би на рiвнi айвових пiдщеп,iне вище

    • В'ячеслав Францішко В'ячеслав Францішко коментує:

      Усі азійські груші, та багато нових сортів європейських груш саме так себе і поводять – не мов прищеплені на айві.

      • Tossa коментує:

        Дякую Вятчеславе!от тепер я задоволений .ще раз дякую за вiдповiдь,пробачте ,що морочу вам голову,але для мене це питання було дужэ важливим,з пошаною до вас-Анатолiй

  2. Tossa коментує:

    А яка сила росту iвисота таких прищеп?

  3. Tossa коментує:

    Чи можно сорти данного типу прививати на мiсцевi форми диких груш,та айву?

  4. Людмила коментує:

    Доброго дня В’ячеслав! Минулої осені замовляла у Вас грушу СекуЇ, отримала, висадила все добре, єдине питання як її формувати починаючи з цієї весни? Дуже Вам вдячна.

    • В'ячеслав Францішко В'ячеслав Францішко коментує:

      Доброго дня, пані Людмила! Перші роки азійські груші бажано не обрізувати. Ці груші скоро вступають у плодоношення, після чого не так сильно приростають. То ж їм потрібно дати можливість набрати вегетативну масу до плодоношення. З повагою, В’ячеслав.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>