Миколка – Nikolka (автори С.В. Клименко, М.Е.Інте, К.Н.Чайка)
Один з найбільш ранніх сортів кизилу селекції Центрального ботанічного саду HAH України . Відібраний в еліту в 1976 році серед сіянців посіву 1960 суміші насіння добірних форм від вільного запилення. Селекціонер С.В.Клименко. Відрізняється дуже високою, стабільною врожайністю, високою зимостійкістю і посухостійкістю, загальною життєздатністю. Плоди одномірні, середньою масою 5,0-5,8 г, великі 6,2-6,5 г, овально – каплевидні або подовжено – усічено – грушоподібні, темно – червоні, при повному дозріванні майже чорні. Шкірочка тонка, еластична, міцна. М’якоть темно – червона, ніжна, соковита, ароматна, при повному дозріванні приємного кислувато – солодкого смаку. Дозрівають плоди в умовах Києва в кінці липня – початку серпня, дружно, практично одночасно. Споживаються в основному свіжими, але придатні і для виготовлення високоякісних продуктів консервування: варення, джемів, соків з м’якоттю, желе, сиропів і пр. У селекції – донор ранньостиглості, дружності дозрівання, високої врожайності.