Євгенія – Yevgeniya (автори С.В.Клименко, А.П.Кустовський,Л.Г.Хисамутдинова)
Форма дуже врожайна , з 12 – річного дерева зібрали більше 50 кг плодів , плодоношення щорічне, зимостійкість висока . Саме раннє дозрівання: початок – 1.VIII, масове – 7- 10.VIII, в окремі роки початок дозрівання припадало на кінець липня. Плоди середнього розміру, середня маса складає 3,5 г, в окремі роки коливаючись від 3,3 до 3,9 г. Невелика середня маса плоду, це, мабуть, єдиний недолік цієї селекційної форми і надалі треба використовувати її як вихідну для отримання ранніх, високоврожайних форм з високою якістю плодів, це найсолодший сорт в колекції. Розміри плоду 22,0-24 X 13,8-14,2 мм, форма – бочкоподібна, колір з початку дозрівання темно – червоний, далі темно – вишневою забарвлення, шкірка блискуча, плодоніжка легко відривається від плоду. М’якоть соковита.