Косворд

Косфорд. Сорт англійського походження, вперше був вирощений в Оксфорді в 1916. Великий, трохи стислий кущ, 5 м висоти і 6м в діаметрі, рано вступає в пору плодоношення, плодоносить дуже рясно. Листя темно – зелені, широкі, овальні, трохи шорсткі, великі (довжина до 14 см, ширина до 12 см), восени набувають червонуватий відтінок. Сережки численні, довгі, гнучкі, світло – коричневі або коричневі. Час цвітіння раннє або середньо – раннє. Зростання куща сильний. Горіхи великі і середнього розміру, циліндричної форми, зібрані в кисті по 2 – 3 шт. Оболонка плоду нарівні з горіхом. Шкаралупа ясно бронзового кольору з темними смугами, дуже тонка. Ядро горіха велике, повністю заповнює шкаралупу. Горіхи великі, довгасті, на кінцях приплюснуті та округлені, часто з ребрами. Дозрівають в першій половині вересня. Вихід ядра складає 49,7 – 54 % від загальної ваги горіха, жирність близько 62 – 68,27 %. Використовуються для їжі в свіжому і сухому вигляді, а також у кондитерському виробництві. Стійкий до хвороб і шкідників. Велика перевага сорту – здатність до самозапилення. Він так само прекрасно запилює багато сортів: Галле, Вебба, Нотінгемського та ін. Сам добре запилюється сортами: Галле, Ламберта.
Фото та відео були відзняті 17 липня 2013 року.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>