Eлена – Yelena (автор С.В. Клименко)
Сорт раннього терміну дозрівання – з 10 – 12 серпня. Перестиглі плоди осипаються, тому урожай треба знімати за кілька днів до повного дозрівання. Плоди одномірні, з середньою масою 5,0 г (маса окремих плодів становить 5,5 – 6,0 г), довжиною 25,2 мм, округло-овальні, блискучі, яскраво-червоні, при повному дозріванні темно-червоні. Шкірочка тонка, м’якоть червона, ніжна, дуже соковита, середньої щільності. Смак плодів солодко-кислий, стиглих – солодкий. Вони дуже соковиті, придатні для споживання у свіжому вигляді та для переробки, особливо на сік, желе, пастилу. Термін зберігання плодів у холодильнику – 10 – 12 днів.