[ ВНДІВіВ ім. Я.І. Потапенко , Росія ]
Гарольд, столова гібридна форма винограду. Термін дозрівання дуже ранній, дозріває в кінці липня ( 95-100 днів). Кущі сильнорослі. Грона великі, 400-500 г, середньої щільності та щільні. Ягоди овальні, з загостреним кінчиком, 24,1 x 19,7 мм, янтарно -жовті, середньою масою 5-6 г. М’якоть м’ясиста – соковита. Смак гармонійний, легкий мускатний аромат. Цукристість 19-20 г/100 см3, кислотність 4-5 г/дм3. Визрівання пагонів хороше. Гарольд, вимагає нормування суцвіттями, схильний до перевантаження врожаєм. Відсоток плодоносних пагонів 75-80%. Коефіцієнт плодоношення 1,5-1,6. Морозостійкість гібридної форми вивчається. Гарольд стійкий до мілдью 3,0 бали, оїдіуму 3,5 бали, сірої гнилі. Транспортабельність хороша.
Ціна чубука на 3 бруньки – 30 гр.